Vervoer

Boodschappen Begeleidingsdienst Mierlo

De boodschappen begeleidingsdienst (BBD) is voor iedereen die tijdelijk of blijvend niet meer zelfstandig boodschappen kan doen of begeleiding nodig heeft bij bezoek aan ziekenhuis, bibliotheek en dergelijke. Dit kan in Mierlo zelf zijn, maar ook daarbuiten.

Verder kan u in sommige gevallen ook voor vervoer op deze dienst een beroep worden gedaan. Deze service wordt echter alleen geboden als andere vormen van vervoer niet mogelijk of zeer onpraktisch zijn.

Contact: Levgroep Mierlo (Irene van Donselaar ) 0492-66 20 22 irene.vandonselaar@levgroep.nl , www.levgroep.nl

Burenhulp vervoer Braakhuizen

Contact: Dhr. en mw. Van Eijk, tel. 040-285 06 28·
               Dhr. W van Bussel, tel. 06-4622 0481, e-mail: a.w.m.vanbussel@online.nl

Taxbus, vervoer van deur tot deur.

Taxbus is het vervoer van deur tot deur voor mensen met een Wmo-vervoersindicatie en daarnaast in Geldrop-Mierlo ook voor ouderen van 65 jaar en ouder. Met taxbus reist men op een eenvoudige manier binnen de regio naar bijvoorbeeld familie, het winkelcentrum of naar het station. Een avondje uit is ook mogelijk: taxbus brengt comfortabel naar de bestemming, haalt weer op en brengt weer veilig thuis. Door gebruik te maken van taxbus reist men zelfstandig overal naar toe, maar iemand meenemen mag ook.

Taxbus is bedoeld voor sociaal recreatieve doeleinden en mag niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer en vaste ritten naar dagbesteding of dagbehandeling.
Men kan op elk gewenst moment gebruikmaken van taxbus, zeven dagen per week van 06.00 uur ‘s morgens tot 01.30 uur. Ophalen bij de voordeur met een taxi of taxbus en zonder overstap brengen naar de bestemming.

De taxbus mag 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip aankomen en kan tijdens de rit een stukje omrijden om andere reizigers (waarmee een stukje van de rit met de taxbus wordt gedeeld) op te halen of weg te brengen. Dat maakt taxbus voordeliger dan de gewone taxi!

Met taxbus rijdt men als pashouder 5 zones tegen gereduceerd tarief en daarbuiten tegen het commerciële tarief per zone; contant betalen aan de chauffeur.

Aanvraag pasje bij CMD gemeente tel. 14040
Ritten bestellen: tel. 0800 - 0234 795, e-mail: taxbus@rvcnederland.eu of www.taxbus.nl

Valys

Valys is voor vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Voor de korte afstanden is er immers de taxbus. maar als men verder van huis wil, dan is er Valys. Men kan Valys gebruiken als men verder reist dan 5 ov-zones vanaf het woonadres. Voor een bezoek aan familie of vrienden of fijn een dagje op stap met de kleinkinderen. Valys biedt tegen een aantrekkelijk tarief vervoer dat veilig en comfortabel naar een bestemming brengt. www.valys.nl

Een reis boeken

Boeken van een reis met Valys kan telefonisch tussen 6.00 uur 's-ochtends en 1.00 uur 's nachts, het nummer van de reserveerlijn is 0900 - 9630 (€ 0,05 per minuut).

Men betaalt nooit in de taxi! De reiskosten worden automatisch afgeschreven van een bankrekening. Bij het aanvragen van de Valyspas wordt daarvoor eenmalig een machtiging getekend. Men komt in aanmerking voor een Valys pas als men over één van de volgende documenten beschikt:

  • een bewijs van de gemeente dat men recht heeft op Wmo-vervoer.
  • een bewijs van de gemeente dat men recht heeft op een Wmo rolstoel of scootmobiel.
  • een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente.
  • een ov-begeleiderskaart