Uitleen hulpmiddelen

Zorgwinkel Medicura (Zorgplein)

De Medicura zorgwinkel is een speciaalzaak in gezondheids-artikelen en zelfzorgartikelen. Het assortiment bevat producten zoals rollators, seniorenbedden, bloeddrukmeters en borstkolven. Medewerkers kunnen ouderen informeren over de vele zorgproducten die het leven kunnen vergemakkelijken.

Bogardeind 19, Geldrop, tel. 088-0071100, info@medicura.nl, www.medicura.nl

Thuiszorgwinkel

In de ZuidZorg winkel is van alles te vinden voor de gezondheid en welzijn. Het assortiment: van producten om te ontspannen tot handige hulpmiddelen in huis en van kraamartikelen tot rolstoelen. Producten kunnen geleend, gehuurd of gekocht worden. Met advies vindt de burger de beste oplossing om het leven gemakkelijker en veiliger te maken. Adres: Kastelenplein 68, Eindhoven, tel. 040-230 80 00.

Openingstijden ma t/m vrij van 08.30-18.00 uur, zat. van 09.00-17.00 uur.

Beperkt assortiment uitleen servicepunt Geldrop, St. Vincentiusstraat 1, Geldrop.

Openingstijden: ma t/m vrij. van 8.30 –17.00 uur, www.zuidzorgwinkel.nl

Rolstoelen

Voor mensen met langdurig (aantoonbare) medische beperkingen, door ziekte of gebrek, bij het verplaatsen in en rond de woning. Het is een hulpmiddel voor mensen die slecht ter been zijn of niet kunnen lopen. Een rolstoel is handbewogen of elektrisch aangedreven en bedoeld voor binnen en buiten. Een handbewogen rolstoel kan ook een duwwandelwagen of een zelfbeweger zijn. Bij beperkingen van de partner is soms een duwondersteuning mogelijk. Voor tijdelijk gebruik kan een rolstoel gratis geleend worden bij een thuiszorgwinkel gedurende 2x 3 maanden (AWBZ). Voor langdurig gebruik(> 6 mnd) kan een aanvraag bij de Wmo gedaan worden.

Contact gemeente: CMD tel. 14040

Savant zorguitleenpunt hulpmiddelen

Woonzorgcentrum Hof van Bethanië, Heer van Scherpenzeelweg 9, 5731 EG Mierlo
tel. 0492-50 20 00